Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.
Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.

De eenzame zeiler

Eerste paasdag, 12 april 2020. Het is mooi weer, redelijk warm voor ons doen en er staat niet veel wind. Als we het Prinses Margrietkanaal op draaien, zien we net de brug open gaan en bootjes de sluis invaren. We zullen dus de volgende schutting kunnen gebruiken.

We hoeven niet lang aan het remmingwerk en varen als enige de sluis in. Deze keer wordt de sluis wel halverwege gesloten. Het schutten gaat dus veel sneller.

Eenmaal op het IJsselmeer blijkt er maar een knoop of 8 wind te staan uit ZW richting. Er hangt een sluierbewolking, mar als de zon schijnt is het ook meteen warm. De wind is fris en als de zon achter de wolken zit zie je je asem; kleine wolkjes waterdamp uit je mond als je ademt.

Het voelt een beetje als de eenzame zeiler. Nu zien we slechts hier en daar een zeiltje, waar we anders met dit weer wolken aan zeilen zien.

Over de radio horen we dat er iemand op de Steile Bank is vastgevaren. De winterbetonning ligt er nog, dus de gele betonning is nog niet uitgelegd. Als je dan geen goede kaart hebt, loop je het risico vol op de bank te varen.

We maken wat slagen op het IJsselmeer, en als de wind er helemaal uit zakt draaien we. Terug naar Lemmer.