Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.
Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.

6 april 2015: Pa aan boord

Het is 2de Paasdag en het weer is aanvankelijk een stuk minder dan gisteren. Maar het wordt een leuke dag want Pa gaat voor het eerst mee aan boord van de Yazz. Dat komt omdat als hij in Nederland is, het meestal hartje winter is en er niet wordt gevaren.

We moesten nu dus wel het moment grijpen. Gelukkig klaart het gaande weg de dag op en komt zelfs de zon er bij. Met een zwak windje, 7-9 kts, varen naar de midvaarwaterboei  EZ-E richting de ketelbrug en draaien daarna weer richting de haven.

We hebben een uurtje of twee gevaren maar het was een bijzonder moment. Onderweg terug, kwamen we de Rosa dei Venti nog tegen, maar we lagen te ver uit elkaar om elkaar verstaanbaar aan te roepen, of fluiten in dit geval.