Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.
Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.

14-15 juni 2014; Rodeo naar Hoorn (en terug)

Eindelijk weer eens naar hoorn. Het is zaterdag 14 juni 2014, wisselend bewolkt, droog en volgens het weerbericht 3-4 Bft uit NW richting.
Tegen 11:30 varen we achteruit de box uit naar het vaarwater. Boven ons trekt een donkere wolk over en ik meet 30 knopen ware! wind over dek. Misschien hadden we even moeten wachten …schiet er door mijn hoofd.

Als we ons melden voor de Houtribsluis moeten we wachten op een binnenvaartschip voordat we de bakboordsluis in kunnen. Met deze wind lopen er aardige golven op de Houtrib en we draaien een beetje, dan weer met het achtersteven in de wind op de golven, totdat we mee de sluis in kunnen.
Het is rustig; het binnenvaartschip en wij.

Als we het jachtengaatje uitvaren, we hebben preventief een rif gezet, is de win eind 5 begin 6 en lopen de golven behoorlijk. We lijken af en toe wel een U-boot 😉

Hoorn is scherp aan de wind in 1x te bezeilen en 2 uur en 15 minuten later meren we af in de verenigingshaven van Hoorn. Na een biertje voor Jeannet en een Radler voor mij, gaan we Hoorn in. Eindelijk zijn we een keer op tijd om de gezellige drukte op de markt van Hoorn mee te maken.

Jeannet kookt aan boord, het is tenslotte crisis, en daarna doen we nog even een avondrondje door Hoorn en langs het water.

De volgende ochtend is nog steeds zonnig en weinig wind en met een ruime koers zal het wel even duren voordat we terug zijn.
Ter hoogte van de Nek trekt de wind echter behoorlijk aan en met de opkomende bewolking wordt het ook een stuk frisser. Meteen zie je de golven oplopen en we slingeren terug af en toe surfend op de golven en snelheden die op lopen tot 8 knopen.

Terug in Lelystad kunnen we meteen de sluis in en kort daarop meren we af in de box. We hebben 22 knopen wind gehad en we hebben even iets meer werk om netjes in de box af te meren.

Het was weer een mooi ritje!