Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.
Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.

26-28 mei 2012; Pinksterweekend

Het beloofd een prachtig weekend te worden met Pinksteren en dus zetten we koers, naar Hoorn.

Met een 3 Bft en 5 knopen zijn met een goede twee en een half uur in Hoorn.Onderweg trap ik wel de rand van een van de kuipbanken. Die blijkt dus helemaal verrot te zijn. Dat wordt een paar dagen splinters zitten…. šŸ™

Het plan is om de verenigingshaven te gaan liggen, maar die blijkt helemaal vol te liggen als we aankomen. De Etap club heeft een evenement georganiseerd. Dus dan maar proberen in de gemeente haven een plek te krijgen. Maar als we de sluis doorvaren zien we al dat dit geen optie is. Rijen dik liggen ze er, en dus is onze laatste hoop gevestigd op de Grashaven, de commerciƫle haven van Hoorn.

Van de havenmeester krijgen we te horen dat het behoorlijk vol ligt, maar dat we wel aan de hoofdsteiger mogen liggen. Heel even liggen we alleen aan de hoofdsteiger, maar als snel liggen we ook hier 4 dik. Dus druk is het.

Met een biertje (of twee) genieten we van het mooie weer.

Zondag zeilen we naar Enkhuizen, maar is initieel weinig wind en staat ook nog pal tegen. We kruisen dus richting Enkhuizen als we worden gebeld door Nienke. Zij zijn net uitgevaren me de Wink en willen weten waar we zitten en waar we naar toe gaan. We spreken af in Enkhuizen. Wij zin er rond een uur of 3 en hebben een mooie boxĀ  aan de k steiger. Als we aan een biertje zitten zie ik opeens een wel heel bekende windvaan aan komen. “Daar heb je volgens mij Anton en Nienke roep ik verrast tegen Jeannet”.

’s Avonds eten we met zijn vieren in het havenrestaurant van de Oude haven, maar dat restaurant is geen succes, echt een afrader!

’s Maandags varen we rond 11 uur uit met als doel Lelystad. Maar omdat het stevig waait, we hebben een eerste rif in het grootzeil en de grote genua, besluiten we eerst een lekker stuk aan de wind te varen richting Friese kust. Zo ergens bij de RotterdamsĀ  hoek gaan we overstag en koersen op het Commissarislicht af.

Al met al een heerlijk weekend.