Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.
Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.

20 Mei 2012, Hemelvaartsweekend

Tot nu toe is het nog steeds veel te koud om een weekend weg te gaan, maar nu gaat het dan toch gebeuren. We gaan een weekend naar Enkhuizen, het eerste weekend op de boot van dit seizoen en het is al 20 mei!

 

Via de telefoon heb ik contact met Klaas die met de Ruach in Urk heeft overnacht. Zij doen een rondje Flevopolder en we spreken af elkaar even via de VHF op te roepen als we richting het Commissarislicht varen.

We komen elkaar niet vaak tegen op het water dus alle voorbereidingen voor een paar mooie plaatjes. De wind is Noord oostelijk met een 3-4 Bft. Als we elkaar oproepen op kanaal 10 blijken we beiden ongeveer 1,5 mijl van het Commissarislicht te zitten. Klaas en Bea aan de Noordkant en wij aan de zuidkant.

Met de verrekijker speur ik de horizon af totdat ik denk dat ik de Ruach gespot heb. Even later passeren de Yazz en de Ruach elkaar waarbij de vrouwen sturen en de mannen foto’s schieten van elkaar 🙂