Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.
Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.

7-9 juni 2013, Driehoek Hoorn, Volendam, Lelystad

Eindelijk is het top zeilweer en we hebben besloten een driehoek Hoorn, Volendam, Lelystad te doen.
Als we na lang wachten eindelijk worden geschut in de Houtribsluis, is het wel compleet chaos. Naast een paar jachten moeten er ook 3 schepen van de beroepsvaart mee de sluis in. DE sluiswachter informeert alle betrokken slecht met als gevolg dat mn de jachten zich helemaal voorin de sluis moeten zien te wurmen. Zie foto hieronder.

DSCF3393

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Als we eindelijk de sluis uit zijn hijsen we voor het Jachtengaatje de zeilen en spurten letterlijk weg, alle andere jachten ruim achter ons latend. Met een big smile sturen we 290 graden richting Hoorn. Het waait toch harder dan we hadden ingeschat en met vol tuig blazen we er doorheen. Aangekomen in Hoorn meren we af in de verenigingshaven met uitzicht op de toren van Hoorn en de 3 jongens van Bontekoe.

’s Avonds eten we wederom lekker in Seven, maar ik heb toch te veel gedronken dus de nacht is erg onrustig met het hele programma waarbij alles wat ik heb gegeten en gedronken langs onbedoelde openingen weer naar buiten komt….Maar de volgende ochtend na een hete douche gaat het weer redelijk….Ook Jeannet heeft hierdoor een zware nacht achter de rug dus het komt goed uit dat we met een ruim windje, weer 5-6 Bft richting Volendam kunnen zeilen.

Dat de wereld klein is blijkt als we in Volendam afmeren naast Henk Jansen van SLTN…maar dat geheel terzijde.DSCF3404

 

 

 

 

 

 

 

Tot nu toe hebben we prachtig weer met veel zon en veel wind.

Als we op zondag terug zeilen naar Lelystad, is het geheel bewolt en het waait toch regelmatig 24 knopen over dek. Het wordt een koers van 30 graden scherp aan de wind richting het Jachtengaatje bij Lelystad. De sluis zit heel erg mee en na 2 uur en 15 minuten liggen we weer in onze box in Lelystad. De zon breekt door en het wordt nog een prachtige dag.

Hieronder filmpje van deze 3 dagen, met veel wind veel snelheid, veel zon en veel fun!