Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.
Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.

29 maart 2014; 1ste weekend trip

Onze eerste weekend trip in 2014 vangt vandaag aan. Het is zonnig maar nog erg fris, dus we zijn goed ingepakt.
Met een Oostelijke wind ligt Lemmer voor de hand en dus zetten we die koers in.

Op het IJsselmeer zien we nog verrekt weinig andere schepen, anders dan een binnenvaartschip zo nu en dan.

Bij de Rotterdamse hoek werd laat in het vorige seizoen, nog drukt gewerkt aan de strekdam/ Deze is nu helemaal klaar en met helder weer duidelijk zichtbaar en is gemarkeerd met cardinale betonning.

Als we in Lemmer aankomen is de gemeentelijke haven zo goed als leeg en het havenkantoor is ook nog dicht. We kiezen een box halverwege de stuurboordzijde van de gemeente haven. Maar i.v.m. de winterstand van het IJsselmeer lopen we aan de grond en dus moeten we terug naar het begin van de haven. Ook daar liggen we met de kiel in de bagger. Er ligt nog één ander zeiljacht in een box een één aan de meldsteiger. Lekker rustig.

Jeannet klaagt ’s morgens over de rumoerige nieuwe buren die middernacht zijn aangemonsterd op een jacht aan onze andere kant. Ik heb er niets van gehoord; volledig in coma.

Ook op zondag is het mooi weer, maar nauwelijks wind. Liepen we op zaterdag nog 7 knopen, is dat vandaag alleen op de motor haalbaar. We moteren dus helemaal terug naar Lelystad. Wel goed voor de motor, die het zonder problemen blijft doen(natuurlijk).

Als we het Commissaris licht naderen zien de Rosa dei Venti varen en we schieten nog even wat plaatjes van elkaar.

DSCF3789 DSCF3793