Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.
Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.

Nieuwe iPad stand

De iPad stand die ik gebruikte, een Hercules iPad piano standaard eigenlijk, heeft na 4 jaar buiten gestaan te hebben de geest gegeven. Door UV-licht dusdanig zwak geworden, dat hij afgelopen weekend met een beetje bijdraaien van de iPad volledig afbrak. In 2013 waren er ook nog niet echt geweldige oplossingen om een iPad op een beugel aan boord te bevestigen, maar met een beetje vlijt was dit een prima oplossing.

Vier jaar later zijn er diverse oplossingen te koop om een iPad of tablet op een beugel te bevestigen, zelfs als deze in een waterproof case zit. Ik heb gekozen voor de Railblaza ScreenGrabba als iPad houder i.c.m. een Railblaza railmount en gekocht bij SailSpecials.

Ik heb ook naar de RamMounts gekeken, maar vond dat de constructie van de RailBlaza gebruiksvriendelijker is en lijkt mij robuuster. Maar de tijd zal het leren. Prijstechnisch, ze zijn niet goedkoop, zit er weinig verschil tussen.