Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.
Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.

Voorbereiding seizoen 2013, deel II

Omdat het ’s nachtsnog steeds vriest, zo’n -5 graden, ligt de Yazz nog steeds in winterstand. Wat anders kan je dan doen om je navigatie middelen en andere tools weer helemaal klaar te krijgen voor het vaarseizoen 2013.

Voor de iPad heb ik een waterproof case gekocht, de LifeProof Nüüd case, zoals hieronder te zien.

nuudback nuudfront 2013-03-29 17.14.00 2013-03-29 17.14.11

In tegenstelling tot de vorige case, die feitelijk een soort plastic zak met een ziplock was, geeft deze meer het gevoel robuust te zijn. Interessant is wel dat het scherm niet gecovered is, maar er via een rubber ring rond het scherm een waterproof geheel van wordt gemaakt. Dus geen bubbeltjes meer onder het scherm. Teven moet je eerst testen met een proefpad om te zien of de afdichting niet ergens lekt.

Op de iPad gebruik ik ook dit jaar weer de kaarten van iNavx en de AIS informatie uit the AIS receiver van DigitiYacht. Nieuw dit jaar is de app QuickTide, die ik al jaren op de pc gebruikte, maar waarvoor nu ook een app (€ 4,99) is. (ook beschikbaar voor Android).

Daarnaast gebruik ik een nieuwe GRIB files app van Meteo Consult Marine voor de ipad (gratis).