Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.
Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.

Zeilvakantie 2014; dag 3 – 5

We hebben prachtig weer op Texel en de haven is voor zo’n 40-50% gevuld, erg rustig dus nog. En dat vinden wij wel prima. We liggen aan de D-steiger op nr 42.
We blijven een paar dagen op Texel om te genieten van het mooie weer en om tot rust te komen, zo de eerste dagen van de vakantie; ff afkicken 🙂

We doen een dagje Den Burg, struinen door het dorpje, pikken een terrasje en kijken onze ogen uit naar alle types die er in de rondte lopen.

We luieren wat in het rond en ontdekken dat we voor € 5.50 een dagkaart met de bus kunnen kopen en gaan daarmee een dagje naar het strand bij Paal 17, Ecomare. Als we instappen vragen we de buschauffeur of de bus stopt bij Ecomare. “Ecomare… uhh ja uiteindelijk wel…” Tja, daar kan ik niet zoveel mee met zo’n antwoord. Omdat ik denk dat we in lijn 29 zitten, zouden we dus moeten overstappen op het busstation, jawel, in Den Burg. Zo gezegd zo gedaan, en we stappen over in een andere bus. Tot mijn verbazing rijden we langs de veerpont en dan via Den Hoorn terug naar het busstation. Typisch gevalletje verkeerde bus. We stappen dus weer over en komen weer in de bus waarin we begonnen waren. “Zo zijn jullie daar weer..” zegt de buschauffeur lachend, “ik had het toch gezegd…”. Een beetje beschaamd pruttel ik nog wat tegenwerpingen, maar neem mijn verlies en met een goed humeur gaan we naar het strand.

Het is prachtig weer, niet teveel wind en als we aan het strand liggen zien we een zeehond, zo’n 15-20 meter uit de kust, zeker een half uur rondjes zwemmen. Zeen we dus onze eerste zeehond van deze vakantie 🙂

 

temp01 temp02 IMG_0395

Zaterdag avond speelt Nederland-Brazilië. Om het lot een beetje te helpen hebben we mijn oranje zwembroek in het wand gehangen. Je weet tenslotte maar nooit.

temp03

 

We kijken de wedstrijd in de bar bij de haven. aar het is zo druk en heet binnen dat we besluiten om vanaf het terras via de ramen naar binnen te kijken en de wedstrijd te volgen. Bij de verlenging trekken we het niet meer en gaan naar de boot. Daar luisteren we via de radio hoe Nederland de strafschoppen neemt en uiteindelijk wint!