Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.
Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.

Zeilvakantie 2013; dag 4

18 juni 2013. Vandaag staat er nauwelijks wind en we moeten om 11 uur bij de zeilmaker zijn. We lenen even twee fietsjes en fietsen naar UK Sails in Makkum. Daar krijgen we te horen( en dat verwachtte we ook al een beetje) dat deze zeilen hun beste tijd wel gehad hebben. Ze zijn dan ook zeker 8 jaar oud. Reparatie is wel mogelijk maar de vraag is of het wel gaat houden, op deze laminaat zeilen. Er zitten op een aantal plekken hele slechte stukken in, en het lijkt een beetje water naar de zee dragen.
We besluiten dus om voorlopig niets te doen en terug in de haven wisselen we ook het voorzeil met ons reserve zeil. Ook dat zijn laminaat zeilen, maar nog in prima conditie.
We gaan nu serieus overwegen om nieuwe zeilen te laten maken van de winter.

Omdat gisteren ook de toerenteller van de motor af en toe een sprongetje maakje, heb ik besloten toch weer een grondige schoonmaakbeurt uit te voeren op de noodafsluiter en het Delphi filter te vervangen om zeker te weten dat we niet onderweg ook nog weer een haperende motor mee gaan maken. Nadat we het voorzeil hebben gewisseld, begin ik aan deze klus. Tegen een uur of 5 ben ik klaar en toe aan een biertje!