Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.
Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.

21-22 augustus 2010

We gaan met z’n drie├źn, Viv, Ties en ik een weekendje naar Enkhuizen. Het is lekker weer en een trip die Ties makkelijk aan kan.
Als we aanlopen in De Compagnieshaven heeft de havenmeester kennelijk al gezien dat we een klein ventje aan boord hebben, en dirigeert ons naast een ander jacht aan de kade precies naast de speeltuin. De nieuwe buren hebben ook een jongen van Ties zijn leeftijd aan boord en snel zijn ze bevriend. Samen maken ze de speeltuin en de haven onveilig, maar wel allebei met een zwemvest om.

De Compagnieshaven is een prima haven om te vertoeven. Je loopt zo het centrum in, hebt alle gemakken onder handbereik en over de broodjes hoef ik geen uitleg meer te geven.

Op de weg terug naar Lelystad begint het toch nog aardig te waaien, ZW 5Bft. Ik besluit zoveel mogelijk onder de dijk te blijven zodat we weinig zeegang te verduren hebben. Dat is voor Ties wel zo prettig op zijn tweede trip….kan ie een beetje wennen….