Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.
Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.

14-15 augustus 2010

Er ligt een mooi weekend voor de boeg. Met de hele familie naar Volendam. De nieuwe haven schijnt een aanrader te zijn en wij gaan het uitzoeken.

We varen vlak langs de Bavaria en de kinderen vinden het prachtig. Stan filmt van achter tot voren en Ties vindt het een piratenschip.
De zon schijnt en er staat een matige NO wind 3 Bft.
Als we vaargeul die aanloopt tot de nieuwe haven van Volendam aan stuurboordwal varen, komt er van rechts een zeiljacht haaks op de geul, voor de wind met het grootzeil over bakboord. De schipper claimt aanspraak te maken op de bakboord regel.
Toch jammer dat velen de regels niet voldoende kennen. Stuurboordswal gaat voor zeil over bakboord in het geval van het kruisen van een vaargeul. De schipper van het jacht moet hals over de kop wegdraaien en gijpt bijna. Zijn rode kop kleurt mooi bij de groene romp van zijn schipsmiley.

Als we aanmeren in Volendam, en het is best druk aan het wel heel kleine meldsteigertje, in een riante box gaan we Volendam verkennen. Druk en gezellig als altijd struinen we over de dijk langs alle kroegen, souvernierswinkeltjes en struikelen over alle nationaliteiten…
We eten een hap in een echt Volendams restaurant, maar dat is geen aanrader.
Voor de kinderen is er van alles te doen in de haven. En de faciliteiten zijn prima. Echt een aanrader om met kinderen naar toe te gaan.

De volgende dag is het weer behoorlijk omgeslagen. Er staat een stormachtige wind uit het Zuidwesten 7Bft. Even overweeg ik of ik Viv met de kids op de bus moet zetten naar Lelystad. Maar dat is ook geen prettig vooruitzicht. Ik besluit ze toch aan boord te houden en koers te zetten naar Lelystad. Voor Ties vrees ik het meeste; hij heeft snel last van “motion sickness”.
Het tegendeel bewijst hij; op schoot kan ik met Ties alles bekijken en kan ik hem afleiden zodat ie niet ziek wordt. Viv stuurt de blaren op haar handen en Stan wordt als maar groener en stiller…. De puts biedt voor Stan uitkomst. Daarna valt ie in slaap en wordt pas net voor Lelystad weer fris en fruitig wakker, maar wel met een nare smaak in zijn mondsmiley
We schutten gelukkig snel en liggen dus zo in onze eigen box.
Een mooi weekend achter de rug!