Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.
Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.

Zeilen met Heit

We kunnen weer mooi een keertje zeilen met Heit, het is mooi weer en het waait stevig

en het is 29 juli. Als we het Prinses Margrietkanaal opdraaien waait het een dikke 6, en Heit geeft aan dat het IJsselmeer geen goed idee is. We besluiten dus om de Grote Brekken op en af te zeilen, want het is een Zuid-tot Zuid-Westen wind. We kunnen dus mooi ruim heen en kruisend terug.

De geul is echter het enige water waar we kunnen varen met 1.80m diepgang en mensen staan wel een beetje vreemd te kijken als ze een 37ft vol getuigd en op topsnelheid door de geul zien stuiven. Dat de tonnen precies op het randje liggen blijkt wel als we kruisen langs de rode tonnenlijn op de lijn vastlopen. Door scherp bakboord te sturen komt de Yazz los en zeilen we verder, maar zeker iets om rekening mee te houden.

We genieten met z’n drie├źn van het moment om even samen te zeilen.