Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.
Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.

4 november 2017

Onverwachts kunnen we toch nog even een paar uurtjes zeilen. De verwachting voor vandaag is tot een uur of 3 vanmiddag best goed. Zonnetje, wind uit Z-O richting. We pakken de boel dus snel bij elkaar en varen om 11:30 af richting de sluis. Helaas is het erg druk met vrachtverkeer, dus kost het ons een uur om te schutten. Met nog 2 andere zeilschepen en een motorboot liggen we achter twee knoeperts van binnenvaartschepen in de sluis.

We trekken, nog varende langs het remmingwerk aan de buitenkant van de sluis, de zeilen en stuiven er vandoor. Met 19 knopen wind, in vlagen, wil het wel. Met 60 graden aan de wind lopen we meestens boven de 7 knopen. De andere schepen zien we niet meer en de motorboot blijft op dezelfde hoogte varen als wij, koers richting Friese hoek en dan door naar de Rotterdamse hoek.

De verwachting geeft aan dat het om 15:00 uur bij Lelystad gaat regenen en we zien de buien hangen. WE gaan overstag een stuiven terug naar de sluis. Deze keer kunnen we vlot en als enige schutten. Net als de zeilen weer zijn opgedoekt, begint het te regenen.

Het was weer even lekker om de kop een slekker leeg te maken aan boord!