Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.
Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.

8 maart 2015; nieuw seizoen en refit

 

Het eerste mooie weekend van 2015 en de hele jachthaven  is een en al bedrijvigheid van poetsende, schurende, lakkende vooral mannen die hun boot weer aan het klaarmaken zijn. Hier en daar neem ik een vrouwpersoon waar die hetzelfde werk verricht.

De Yazz moet nog de nodige behandelingen ondergaan en dit weekend is dat wassen, ontvetten, in de was zetten en uitpoetsen. Recent hebben we nieuwe matrassen voor de captains cabin aangeschaft voor beter slaapgenot en ook de bekleding van de banken in de kajuit en de captains cabin zijn vervangen.

De refit van de Yazz is klaar en sinds 2014 heeft zij een neiuw roer,nieuwe afsluiters toilet, nieuwe zeilen, nieuwe buiskap, nieuwe huik en lazy jack, nieuwe stuurwielhoes, nieuwe bekleding, nieuwe matrassen en een nieuwe douche/mengkraan in de doucheruimte.

Er rest slechts nog wat klein werk en een motorbeurt voordat alle klussen van de lijst zijn.