Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.
Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.

21 juli 2009

Na een dag op Terschelling rond geneusd te hebben vertrekken we vandaag terug naar Texel via het Scheurrak. De voorspellingen zijn goed met voldoende wind 5-6 Bft uit Zw richting. We hebben ons wel een aantal keer beraad of we niet buitenom naar Ameland moeten of buitenom naar Texel moeten.

Met de hoofdzakelijk ZW wind die we tot nu toe gehad hebben en de (on)mogelijk om over de wantijen te gaan lopen we het risico dat we wel op Ameland koen maar niet meer op tijd kunnen vertrekken. Ameland blijft dus in het verschiet zitten.

Texel buitenom in deze richting met deze wind lijkt ons niet aangenaam en valt dus ook af voorlopig.

Het wordt dus richting Texel over het Scheurrak. Met de huidige windrichting hebben we allen het stuk van het Scheurrak naar de Texelstroom tegen de wind op te kruisen.

Pas als we op de Texelstroom komen kunnen we scherp aan de wind varend met twee slagen in Oude schild komen. Dit keer hebben we wel stroom mee, maar de wind tegen stroom levert toch weer behoorlijke golven op (jammer dat je dat op filmpjes niet echt terug ziet…). Pas als we onder de kust van Texel komen krijgen we toch behoorlijke golven voor onze kiezen…