Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.
Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.

1 juni 2009

Tweede Pinksterdag en wederom schitterend weer. Enkhuizen was druk, heel druk. In de Compagnieshaven lag ik zelfs tussen de boxen in aan de hoofdsteiger.

Vandaag al vroeg op pad omdat ik andere schepen belette uit te varen. Dus om 9:30 de haven verlaten op weg naar Lelystad. Hoewel de voorspelling goed is met initeel een NO wind 3-4, later 4-5 en mogelijk 6 Bft, meet ik in het Krabbersgat net aan 3 Bft.

De gewone fok staat nog , maar al snel besluit ik deze te wisselen voor de Genua II (150%). Met deze wind is dat een appeltje eitje en het scheelt bijna een knoop.

Ik stuur 110 graden langs het Enkhuizerzand om nog een beetje snelheid te houden, maar het houdt allemaal niet over. Yazz gaat op de automaat en houd me bezig met de genua trim; een precies klusje vandaag.

Als ik bij de hoek van het Enkhuizerzand kom, dus zo’n beetje voor de Trintelhaven, stuur ik 180 graden naar het Commissarislicht en boom de Genua uit. Daar ben ik intussen heel handig in geworden 🙂

Oh ja en voor degene die niet weten hoe de single handed vlag er uit ziet, nog even onderstaande foto ( nummer 1)