Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.
Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.

5 juni 2009

Tijd voor groot onderhoud!.

Na de aanschaf in september 2007 is Yazz het water niet meer uit geweest. Dit heeft twee redenen; allereerst zeil ik liever dan dat ik poets (eerlijk gezegd doe ik alles liever dan poetsen smiley) en last but not least zijn er problemen met de kraan in de Houtribhaven, waardoor boten het water niet uit kunnen.

Maar omdat ik ook zuinig ben op mijn spullen moest Yazz er uit voor een grote beurt. D.w.z. nieuwe antifouling, romp poetsen en dek poetsen.

De huidige antifouling, een harde Sikkens Chloor Rubber, zit er al vanaf 2006 op. Normaliter gaat dit 2 seizoenen mee en dan is het wel uitgeloogd. Al met al zit het er nu dus 3,5 seizoenen op, waarbij de boot ’s winters ook in het water blijft.

Op de foto links boven zie de Yazz (toen nog Schuttevaêr hetende) op 13 september 2007 het water in gaan. Op de foto rechts ernaast zie de Yazz op 5 juni 2009 het water uit komen.

Links onder zie je het resultaat na een 5-tal uren “schuren”met een 3M schuurpad, zoals rechts onder in actie te zien is. De antifouling lijkt weer als nieuw.

Ik ga er echter een zelfslijpende antifouling van Hempel opzetten in de kleur zwart (je begrijpt wel waaromsmiley….)

De onderkant ziet er nu in ieder geval al toonbaar uit, hetgeen niet gezegd kan worden van de smurf hieronder….

Het koste overigens nog al wat moeite om al dat blauw er weer af te krijgen….