Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.
Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.

Klaar voor het seizoen 2022

Het is zondag 27 maart. De zon schijnt alsof het zomer is; al 2 weken lang. Twee weken waarin de weekenden nodig waren om Yazz weer helemaal zeilklaar te krijgen.

Vandaag, nadat de motor weer zijn jaarlijkse onderhoud heeft gekregen, kunnen we even een proefvaart maken.

Ook voor Jeppe is het lang geleden toen hij voor het laatst mee is geweest. We gaan er maar vanuit dat hij daar geen actieve herinnering aan heeft :-). We moeten dus opnieuw beginnen met rustig opbouwen.

Met 25kg is het een klusje om hem aan boord te krijgen, stappend over de zeereling. We hebben daarom een loopplank, opklapbaar, aangeschaft om Jeppe makkelijk aan boord te laten komen. Door een pelikaanhaak toe te passen kunne we de middelste draad nu laten zakken tot op het dek.

De motor start 1 één keer en we varen een stukje richting Seylroede. Jeppe ondergaat het zonder gestresst te raken en kijk vol belangstelling alle kanten op. Na een 1/2 uurtje vinden we het wel mooi. De motor blijft zonder haperen draaien dus we zijn er helemaal klaar voor.