Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.
Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.

13-14 augustus; kruisrak naar Enkhuizen

Het is aardig weer, en druk in de sluis met veel huurboten. Dat is elke keer weer een dingetje, zeker als je aan lager wal moet afmeren aan het remmingwerk. Zonder ervaring best lastig om weer af te varen, als je niet weet hoe dat moet.

Er staat een krachtige Westen-wind,20 kts en dus een rifje er in, dus we moeten opkruisen naar Enkhuizen. Met veel bootjes die kant op, maken wij de eerste klap richting de Friese-Hoek en daarna naar de Steile bank. Dan kunnen we een lang rak richting Enkhuizen varen. Maar omdat de wind wat krimpt moeten we te veel vallen op in 1x op het Krabbersgat uit te komen. We zitten nu ongeveer op 3/4 van het stuk tussen de ET-O en de ET-N, met de laatste klap.

De volgende dag is het wat rustiger met een Noord-Oostelijke wind. Maar genoeg om lekker te zeilen.

Zo zijn we weer mooi een weekend weg 🙂