Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.
Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.

12 juli 2012, Customer event

Niets leuker dan je boot gebruiken voor een customer event, hoewel ik ik eigenlijk in dit geval van een partner event moet spreken.

Met de partners Detron en KT International ga ik een middag zeilen om een traditie in stand te houden. Vorig jaar hadden we geen wind en vandaag staat er 5 Bft.

De hele ochtend regent het pijpestelen, maar tegen een uur of 11 wordt het droog en de hemel iets lichter.

Na een lunch aan boord trakteer ik de mannen op een basis uitleg over de touwtjes, de zeilen en nog wat schipperslatijn. Altijd weer leuk om te horen hoeveel uitdrukkingen uit de zeilelarij er in ons taalgebruik verweven zitten.

Om 13:15 varen we uit en intussen geeft de windmeter 19 knopen wind aan, een dikke 5 Bft dus. De wind is ZW en als snel lopen we ruim 7 knopen opde Houtrib. Hoewel Buienradar aangeeft dat het droog zou blijven komt er toch nog een stevige bui over, maar als we het IJsselmeer opzeilen begint het zelfs een beetje zonnig te worden. Vandaag kunnen we eens even lekker doorzeilen. Met een rif in het grootzeil halen we regelmatig snelheden boven de 7 knopen.

Niet iedereen wil met deze wind aan het roer, maar als het later op de middag iets stabieler wordt en iets minder waait kan er toch nog even wat gestuurd worden.

We sluiten de dag af met een etentje in de Brasserie de Houtrib en iedereen gaat rozig en voldaan naar huis.

Foto’s door Ronald Tolhoek en Han Palm