Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.
Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.

5 september 2011, zeilen met Oracle Sailing team op Maui, Hawaii

Vanwege mijn resultaten op het werk(top 200 Oracle Sales world wide) zit ik een week op Maui, Hawaii. Daar zijn een aantal activiteiten georganiseerd waarvoor je je vooraf kon inschrijven; waaronder fietsen met Lance Armstrong, tennissen Adre Agassie en zeilen met het Oracle Sailing team dat de Americas Cup 2010 heeft gewonnen.

Niet zo moeilijk te raden wat ik wilde doen! Helaas was ik initieel uitgeloot om mee te doen aan de georganiseerde match races. Maar het is me toch gelukt om aan boord te komen voor één van de georganiseerde match races.

Maandag moet ik meteen om 8:45 uur de bus in naar een klein jachthaventje even verderop om via een rubberboot naar één van de twee zeiljachten gebracht te worden. Er liggen twee J105’s klaar met bemanning van het Oracle Sailing team.

Er staat helaas maar weinig wind, net 2 Bft. Maar daardoor kunnen we wel net de spinakers vol houden en loopt de J105 toch nog ruim 4 knopen!

Voor de kust van Waleia op Maui is het echt prachtig zeilen. Later steekt de zeewind, die iedere dag tegen 10:30 al begint te waaien, de kop ruim op tot 21 knopen (6 Bft).

We verliezen helaas twee keer de match race, maar het was geweldig om dit een keer mee te maken.