Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.
Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.

Start van seizoen 2011

Het is vandaag 20 maart, één dag voor de lente. En het is een prachtige dag!

Er waait een zwakke tot matige, Z to ZW wind (2-3Bft). Om 12 uur zijn aan boord, maar tot mijn verbazing ben ik wel vergeten de schoten mee te nemen. Ik moet dus weer terug. gelukkig is dat maar 2x 7 minuten rijden.

Intussen doet Viv aan de binnenkant soppen. En als ik terug kom is ze bijna klaar.  Ik hijs de grote genua en scheer de schoten in. De landvasten moeten nog uit hun winterstand gehaald worden, maar uiteindelijk varen we rond 14:00 uur uit.


Het seizoen is begonnen!

We varen een rondje om de Sport-D en tegen 16:00 uur liggen we weer in de box. Viv heeft meteen haar vuurdoop met het invaren van de box. Ze doet het subliem!(met een beetje aanwijzingen, maar toch!)
We nemen nog even een afzakkertje en genieten nog even van de warmte van de zon, uit de wind onder de buiskap.