Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.
Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.

27 maart 2011

In de vroege ochtend ligt er nog rijp op het dak van de auto, dus een lichte nachtvorst is nog langs geweest. De hemel is strak blauw en er staat een zwakke Oost-Noord oostelijke wind, 2-3 Bft. In de jachthaven voel je de vibe van de zeilers die zich klaar maken om hun schip volgende week weer in het water te hebben. Een enkeling maakt gebruik van deze prachtige dag om uit te varen.

Wij zijn daar één van als wij om 12:00 uur de box uitvaren richting de Houtrib.

Uit de wind is het lekker in het zonnetje, maar de wind is best nog fris. Vooral je oren hebben er last van.

De wind krimpt en trekt een beetje aan als wij vanaf de Houtrib het IJsselmeer op zeilen.

We sturen op de Sport-D, maar door de krimpende wind gaan we die niet halen. Vlak onder de dijk maken we een slag en sturen nu ruimer op de Centrale. De snelheid loopt tot iets boven 6 knopen op, bij 9 knopen wind.
In de buurt van de Centrale maken we een gecontroleerde gijp en varen nu ruime koers terug naar de jachthaven. Na ruim 2 uur wordt het toch wel fris als je steeds in de schaduw staat…