Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.
Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.

22 augustus 2009

smiley

Vandaag zeilen met een oude vriend, maar ook oud collega vanuit de tijd dat we allebei nog bij Turnkiek werkte. Klaas en ik kennen elkaar dus al een tijdje (12 jaar) en we delen de passie voor het zeilen. Dus het is gemakkelijk gezegd om een keertje te gaan zeilen, maar daar is toch bijna 2 jaar overheen gegaan……

Maar vandaag gaat het dan eindelijk gebeuren. We hebben echt prachtig weer met voldoende wind en we kunnen een mooi stuk richting Enkhuizen varen.

Eenmaal voorbij het Commissarislicht blijkt de wind toch behoorlijk veranderlijk van richting te zijn en later ook van windsterkte.

We varen tot net onder Enkhuizen en draaien dan weer richting Lelystad, zo’n 150 graden voor de wind. De wind zakt dan bijna weg en meteen zitten we onder de vliegen. Waar die krengen zo snel vandaan komen maar Joost weten……maar prettig is het niet.

smiley
smiley

Als we op deze ruime koers de spinnakerboom zetten knalt het ene uiteinde bij de mast, hard op het dek….. Ik trek wel vaker aan een verkeerd touwtje, maar deze keer niet….Bij inspectie blijkt dat de aluminium haak volledig is afgebroken. Terwijl er nog geen spanning op stond…een typisch gevalletje metaal moeheid. Ik heb er dus weer een klusje bij.

De wind trekt later toch weer wat aan en we zeilen met een mooie snelheid de Houtrib op.

We hebben er een fantastische dag opzitten!