Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.
Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.

2020 winterklusje

Wat begon met een vraag op het forum van de Deherclub over wat voor materiaal er is gebruikt voor de kunststof ring van het lummelbeslag eindigt met het compleet vervangen van datzelfde lummelbeslag van gietaluminium door een RVS versie. Dit wordt speciaal door de Dehlerclub voor haar leden te koop aangeboden als vervanging.

Het aluminiumbeslag heeft de neiging om in de loop der jaren uit te lubberen met het risico van breuk. Een van de minder doordachte onderdelen van Dehler (het heeft 25 jaar dienst gedaan bij ons, dus wat wil je nog meer…).

Het is een precies klusje om de gaten op de mast precies over te nemen op het RVS beslag. Ook het boren van de gaten is iets dat je niet even uit de hand doet. En zeker niet met een standaard staalboortje.. Gebruik boren speciaal voor RVS (met eeb 5% cobalt legering in de punt on volledig gemaakt van daze legering…).

Het nieuwe lummelbeslag zit er intussen op en kan weer een mensenleven mee.