Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.
Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.

24 mei Gain teambuilding event

Wat was begonnen als een belofte bij een succesvolle klantendag mondde uit in een teambuilding dag. Met twee Dehlers, een 38VdS en een 37CR, een middag 1 to 1 een baan varen.

Het weer was ons erg gunstig gezind; een strak blauwe hemel met voldoende wind zo tussen de 15 en 17 kts met af een vlaag tot 21 kts. De wind was West en ruimend naar NW. De baan lag vanaf de splitsingston van de Lemstergeul en de aanloop naar de Prinses Margrietsluis, naar de RotterdamseHoek Oost, via het Radio baken, de mid-vaarwaterton naar het andere Radio baken voor de Friese kust terug naar de Friese Hoek.

Eerst wordt er een gezamenlijke lunch genuttigd aan boord van de Yazz en wordt de schipper van de Backstage voorgesteld.

Vanaf de start neemt de Backstage de leiding en de Yazz ligt op een 0,3NM achterstand. Na het eerste Radiobaken maakt de Backstage een slag het IJsselmeer op terwijl de Yazz een klap naar de kust maakt. Al kruisen komen de met een minimale afstand bij het tweede Radiobaken aan. Het laatste rak is een ruim rak. De Backstage trekt een blister, terwijl de Yazz de gennaker in de tas houdt. Met 15kts en 105m2 is dat teveel gevraagd en de Backstage loopt nu zeker 1kts harder.

Als de Yazz de Friese Hoek in draait zit de bemanning van de Backstage al aan het bier.

De dag wordt afgesloten met een plate diner bij de Beachclub Lemmer. Het was een prachtige dag en voor herhaling vatbaar.