Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.
Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.

16 oktober, een zonnige zondagmiddag

Half oktober en dan zulk weer hebben…ongelooflijk. Het is strak blauw, de temperatuur is tussen de 17 en 20 graden, en het waait 16 knopen uit het Zuid-Oosten.

Super weer dus om even te zeilen. We zijn niet de enige die dit plan hebben gevat. Als we bij de sluis komen kunnen bijna direct naar binnen en om 12:00 uur varen we naar buiten het IJsselmeer tegemoet.

We varen een bijdewindse koers achter twee andere zeiljachten aan, tussen de 7.2 en 7.8 knopen, met de bedoeling ze in te halen. De een is een Dehler 34 de andere even groot, maar het merkteken ken ik niet, een driekhoekje met een kruis rechts ernaast.

Als we ze hebben ingehaald gaan de twee jachten, die kennelijk bij elkaar horen, overstag en terug naar Lemmer. Kort daarna draaien wij ook en zetten opnieuw de jacht in. De wind vlaagt af en toe naar 21 knopen en de snelheid loopt af en toe weer op naar de 7.8.

Als we terug zijn hebben we bijna 18 mijl gevaren.