5 maart 2016; poetsdag 2


Zaterdag 5 maart is het ’s morgens nog best fris, een graad of 3, een redelijk blauwe lucht. Tijd om de boot weer te poetsen. Dit jaar ga ik het anders doen dan vorig jaar omdat we redelijk snel een bruine snor op de boot kregen.

Dit jaar volg het volgende proces:

 1. boot afnemen
 2. polijsten met Riwax polish 06 op een polijstpad 2000
 3. boot afnemen zodat polish van de romp komt
 4. poetsen met Riwax hardwax met een polijstpad 4000
 5. uitpoetsen met een schapenvacht pad

Dit alles op een excentrische schuur/polijst machine.

Om ongeveer 13:00 uur begonnen en om 16:45 was de stuurboorzijde klaar en de bakboorzijde en spiegel tot en met stap 3.

Intussen rook ik in de boot een een rotte eieren lucht en die bleek van de accu’s af te komen. Minstens een van de twee 165Ah accu’s stond te koken aan de oplader. Ik had bij een eerder bezoek de hoofdschakelaar verkeerd gezet, waardoor de accu’s nog maar 10.5V bevatten. Meer dan leeg dus en zij hebben de winter dus niet overleefd. Ze zaten er in vanaf juni 2008. De accu’s worden door 165Ah Wilco’s vervangen (een onder eigen naam VMF accu…)


2 gedachten over “5 maart 2016; poetsdag

 • Sybo

  Die gele snor word veroorzaakt door kalkaanslag, dit kun je verwijderen met wc eend kalkverwijderaar zonder bleek nr1 of met ontweringswater. Daarna in de was zetten anders heb je zo weer een gele snor.

  • Yazz Bericht auteur

   Hi Sybo, Ik gebruik quick clean hiervoor. Werkt prima, maar afhankelijk van het type was is die gele/bruine snor zo weer terug. Heb nu Hard Wax 10 van Riwax er op gezet. Ben benieuwd….

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.