Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.
Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.

13 november 2015: hijsdag

Het is vrijdag de 13de. Niet een ideale datum om je schip te hijsen, als je daar in gelooft.

Het is zonnig, nog wel, en het waait hard. Ook dat is niet echt gunstig om je schip te laten hijsen. Als we vanuit de tijdelijke ligplaats in de Deko Marina naar de Houtribhaven varen, meet ik 27 knopen over dek. Dat is eind 6 begin 7 Bft.

2F324059-F2B1-41AB-8A69-38A267EEB6BA

Als we voor het clubgebouw richting het kommetje varen liggen we mooi beschut en merk je niet veel meer van de wind. Volgens de lijst zijn wij nummer 15 en we hoeven dan ook niet lang te wachten voordat we aan de beurt zijn. Net na de koffiebreak van de mannen ne vrouwen van de hijsploeg zijn we aan de beurt en hebben we nog even de tijd om de motor van antivries te voorzien. De rode en niet de blauwe die zo giftig is.

 

Eenmaal op de wal wordt de Yazz onder de waterlijn schoongespoten en voor de komende maanden geparkeerd.

Alle schoten en vallen zijn er af voor een goede wasbeurt. Alleen de spinnakerval hangt er nog bij. Die is met het geleidelijntje waarschijnlijk boven in de mast van de schijf gelopen en zit nu muurvast. Dat wordt dus de eerste klus boven in de mast zodra de Yazz weer in het water ligt.

Later op de dag is de hijsdag stilgelegd vanwege de te harde wind.