Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.
Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.

18 oktober; rondje Ketelbrug

Zo mid-oktober is het nog prachtig weer, veel zon, wind en aangename temperaturen. De wind is Zuid 6 en we besluiten even een rondje Ketelbrug te maken. De voorspelling voor zondag us minder fraai, dus een weekend weg lijkt ons geen goed plan meer.

We hebben de gang er lekker in; snelheden van boven de 7.5 kts zijn eerder regel dan uitzondering. We varen met een rif, voor het gemak. Qua snelheid hebben we alleen met een bakstag koers wat beperking. Alle andere oersen is het een voordeel.

Het is echt een middagje spelevaren. Koersen varen waarop het schip maximaal loopt.

Helaas blijkt de Virb camera na een kennelijk niet goed verlopen update, alleen het begin te hebben gefilmd. Het spektakel staat er jammer genoeg niet op.