Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.
Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.

1 november; laatste tocht 2014

Het is 1 november 2014. Als je naar buiten kijkt zou het een lente dag kunnen zijn. Strak blauwe lucht, 3-4 Bft uit Zuidelijke richting en 18 graden. We zitten een week voordat de Yazz op de wal gaat, maar besluiten toch nog even te gaan zeilen.

De haven is al aardig leeg en de meeste schepen staan al op de wal of zijn bezig met aftuigen.

Wij gaan eerst zeilen met als doel rond 14:00 uur af te meren en dan de boot af te tuigen. Onderweg doe ik nog even een ATIS test met de Centrale meldpost. Luid en duidelijk is het antwoord; weet ik in ieder geval dat de marifoon zonder problemen de winter in gaat.

Een laatste dag genieten en met een duaal gevoel zit ik aan boord. Het begin van het seizoen lijkt nog zo vers in het geheugen te staan. We hebben bijna 1000 mijl gevaren( 978 om precies te zijn), geen mankementen gehad en volop genoten.