Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.
Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.

22 maart 2014; terug naar de jachthaven

Omdat we vorig weekend niet door de Noordersluis konden omdat deze op zondag nog niet draait, zijn we nu dus vroeg op zaterdag ochtend aan boord om de Yazz om te varen.
Voor ons liggen twee jachten te wachten als de sluis open gaat. Ik roep de Noordersluis op op VHF84, maar het blijft verrassend stil aan de andere kant. Na een minuut probeer ik nogmaals, want we willen graag gelijk mee schutten als het even kan. Wederom geen gehoor. Ik begin te twijfelen aan de handmarifoon, maar die is nog geen jaar oud….

Als we voor de Noordersluis liggen roep ik de Noordersluis op op kanaal 84.Wederom blijft het ernstig stil. Als we afgemeerd zijn aan het remmingwerk kan ik het bord pas lezen. DSCF3766Er staat slecht een telefoonnummer 0320-767610 als enige manier om de sluiswachter op te roepen. Een allervriendelijkste dame vertelt mij dat ze helaas geen marifoon hebben en dat kanaal 84 dus niet (meer) werkt.

We moeten nog even wachten omdat er nog een schutting bezig is, maar meteen daarna zullen we aan de beurt zijn. Als de sluis leeg loopt stroomt er een behoorlijke hoeveelheid woest water langs de boot. Ik meet 2 knopen stroom!

Aan de andere kant ligt het vrije water weer!