Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.
Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.

Laatste trip 2022

Het is zondag 9 oktober en het is mooi weer om nog even een stukje te zeilen. Het wordt de laatste trip van 2022.

Een vreemd jaar, die begon met lockdowns en avondklokken vanwege de Corona epidemie, die vervolgens in het voorjaar volledig kwam te vervallen. Daarnaast viel Rusland Ukraine binnen en ontketende een ongekende wrede oorlog, die vooralsnog ver an ons bed was, maar die steeds dichterbij komt.

Een jaar ook waar het nodige onderhoud, nieuwe verstaging, dieptemeter, windmeter en schroefaslager, moest worden uitgevoerd en dat meer tijd kostte dan voorzien.

Een jaar voor ons waarin het zeilen met een hond aan boord centraal stond. Dat betekende ook dat we vaker moesten overwegen of het voor de hond te doen was of niet. Maar Jeppe heeft laten zien, dat hij het wel best vind, zolang hij bij ons is. Zeeziekte hebben we niet gezien bij Jeppe. Wel moeten we goed de temperatuur in de gaten houden en zorgen dat we schaduw voor hem kunnen regelen als het warm is.

We hebben veel minder mijlen gemaakt dan anders, maar we hebben een hoop geleerd.