Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.
Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.

12 maart 2013: het grote poetsen topic

Elk jaar moet er een klus gedaan worden waar ik elk jaar weer tegen opzie. Het poetsen van je schip. Tot voorheen deed ik dat altijd zelf, maar tegenwoordig doen we dat samen. En dat scheelt al gauw de helft. EN dat komt goed uit want de te poetsen meters is aanzienlijk toegenomen 😉

Eerst hebben we de Yazz ontdaan van de gele/bruine snor met Quick Clean van Fresh Marine en het hele schip maar meteen afgenomen. Onverdund op een vezeldoek aanbrengen en uitsmeren over de romp. Binnen enkele minuten ben je de gele/bruine snor kwijt.

Vervolgens hebben we het hele schip gewassen met Bilge Cleaner van Fresh Marine. Dit ontvet, en dat doet het zeker, en zou ook de zwarte strepen moeten weghalen en dat deed het niet. Dit verdun je  in een verhouding 1:20 tot 1:10. Tot nu toe allemaal handwerk.

Vervolgens heb ik met een poetsmachine de hele romp zeer fijn gepolijst met Riwax 06. Voor fijne krasjes is Riwax 04 beter. Er blijft een doffe waas op de romp achter die ik met een vochtige microvezeldoek heb afgenomen. Vervolgens heb ik de romp in de was gezet, beetje bij beetje (van scepter naar scepter gewerkt) en uitgepoetst en zie het resultaat hieronder.

13111492025_ef3bfbcb96_o 13111488615_ab4cec9c6e_o