Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.
Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.

21 maart 2010

Vandaag begint de lente! En wat een geweldig weer. Strak blauwe lucht voldoende warm en een NW wind 3Bft.
De Yazz is nog niet vaarklaar als we rond 12:00 uur in de jachthaven aankomen. Wel hebben we alles bij ons met als doel later op de dag toch nog te kunnen zeilen. We zullen er dus even tegenaan moeten.
Binnen is er nog het nodige schoonmaakwerk te doen. De huik en de lazy jack moet er nog op. De Zeilen moeten er op, er moeten nog een paar haakjes aan de trap gemonteerd worden om te voorkomen dat je naar binnenstort als je op de bovenste trede van de trap stapt.

Ik maak eerst een kant van de lazy-jack klaar en de andere kant schuif ik wel vast de flap van de huik in de rail. Dan trekken we het onderlijk van het grootzeil in de giek. Met teflon spray spuit ik alle leuvers en wagentjes in van het voorlijk. Na een paar minuten is het droog en schuif leuver voor leuver het voorlijk aan de mast.

Maar dan, eindelijk om 14:30 zijn we helemaal klaar en kunnen we uitvaren!

We hebben het eerste tochtje, zij het een kleintje van ruim anderhalf uur, gemaakt.

Het seizoen is begonnen!