Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.
Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.

24 mei 2009

Vandaag terug naar Lelystad. En weer is het schitterend weer. De Waddentocht 2009 was er een om nooit meer te vergeten. Omdat wij als buitenste schip liggen varen wij om 9:30 uit.

We realiseren ons allebei dat het er op zit en we zijn er stil van. We vergeten foto’s te maken en we zeilen min of meer in stilte onze koers.

Mijn Furuno 30 GP navigatie instrument heeft de geest gegeven, mijn batterij uit mijn blauwe Asus EEEpc 1000HE (een geweldige netbook die tot 9,5 uur op een batterij kan doen) geeft het na 3 uur ook op, want ik had vanacht geen walstroom. Al met al heeft ie het dus meer dan 8 uur uitgehouden…… De serviceaccu aan boord heeft nog te weinig capaciteit om de netbook bij te laden.

Navigeren doe ik dus op zicht en met wat kruispeilingen ( voor de zekerheid check ik ff mijn iPhone via xGPS die ook de latitude en longitude geeftsmiley)

Wel een mooi moment om de spinakerboom eens te gebruiken om de genua uit te bomen. Tot nu toe hing die voor de sier aan de zeereling, maar vanaf vandaag krijgt ie een actief leven! Weer wat geleerd en het scheelt echt!