Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.
Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.

26 april 2008

We hebben onze eerste tocht op stapel staan; een weekendje naar Andijk en terug. Vanuit de Houtrib een tocht van ongeveer 22 mijl. Met een matige zuidelijke wind, 3Bft, zal het een uurtje of 5-6 zeilen zijn. Ons eerste waypoint heb ik op de boei Sport-C gezet, om zo scherp om het gemarkeerde gebied van het Enkhuizerzand te sturen. Het volgende waypoint ligt op de boei KG, voor het Krabbersgat. Het laatste waypoint ligt op de boei KG-1 voor de Ven. Vandaar uit is het makkelijk op zicht zeilen langs Oosterdijk en zo om de punt bij Andijk.

Op de ruime koers met 3Bft lopen we net aan 4 knopen. Het is prachtig weer en we genieten van het zonnetje.

Eenmaal in Andijk genieten in de kuip van een koud roseetje en van de prachtige zonsondergang.