Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.
Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.

14 oktober 2007

Met mooi weer in het vooruitzicht en een matige zuidelijke wind (3bft) een mooie dag om nu ook eens de genua II en I uit te proberen.

We krijgen het schip meer en meer in de vingers. Lil gaat ook steeds beter sturen.
We hebben de stuurautomaat intussen onder de knie.

Vandaag varen we richting Urk.

Voor Urk draaien we en we hebben toch nog 6,2 knopen gehaald. De wind zakt verder in en we dobberen richting Lelystad. Ik zie voor ons een windgat en besluit snel overstag te gaan, richting de wal. Lil zat net te genieten van de zon en komt nu in de schaduw te zitten.

Onder de kust maak opnieuw een klap en kan zo met het laatste beetje wind Lelystad bezeilen. De schepen, die voordat we besloten de klap te maken, liggen nu stil in het windgat. Wij zeilen nog steeds met 3 knopen.

Ook het lezen van de wind ben ik nog niet verleerd.